Üdvözöljük a Hallgatói Számítógép Központ honlapján!

A HSZK-ban termet illetve szoftver felinstallálását igényelni a következők szerint lehetséges:

 • Graduális képzéshez:
  • Következő szemeszterre (órarendkészítés során):
   Ki kell tölteni a "HSZK teremigénylő lap"-ot, illetve új szoftver telepítési igény esetén a "Szoftver telepítési igény bejelentő lap"-ot, és az(oka)t az illetékes Kar Dékáni Hivatalába a kari órarendfelelőshöz eljuttatni, aki azt összegyűjtve továbbítja hozzánk.
  • A már elindult szemeszterre:
   Kérjük figyelembe venni, hogy a szemeszter elindulása után már nem áll rendelkezésünkre az a lehetőség, hogy a gépekre feltelepített és esetlegesen újként telepítendő pogramok egymás melletti futását megfelelő alapossággal kiteszteljük, ezért új programok feltelepítését az elindult szemeszter folyamán már nem tudjuk vállalni.
   • Az órarendkészítéskor már bejelentett tárgyhoz tartozó igény kiegészítése, módosítása, lemondása:
    Kérjük a kiegészítést, módosítást, lemondást e-mail-en keresztül vagy faxon közölni.
   • Az órarendkészítéskor be nem jelentett tárgyhoz tartozó igény:
    Ki kell tölteni a "HSZK teremigénylő lap"-ot, és azt e-mail-en vagy faxon hozzánk eljuttatni. Egyben kérjük, hogy a jövőben ezt az igényt is az órarendkészítési időszakban jelezzék.
 • Minden egyéb igény esetén:
  Az igény kielégítése speciális eljásrást igényel, így azt kérjük, hogy az e-mail címünkön lépjen kapcsolatba munkatársunkkal, aki tájékoztatni fogja Önt a lehetséges megoldásról és a teendőről.

A jelenleg installált szoftverek listáját itt tekintheti meg, a termekben levő gépek hardver konfigurációját, darabszámát és a termek férőhely számát pedig itt. Tekintettel a már jelenleg is használt igen nagy mennyiségű szakmai tárgyú szoftverekre, valamint arra, hogy ezek zökkenőmentes együttműködése és a gépeinken való rendszeres karbantartása minden szempontból nagy erőforrásokat vesz igénybe, új szoftver installálását csak nagyon indokolt esetben kérjék.


Teremfoglalás adminisztrálással kapcsolatos körlevelünket itt olvashatja el.


Kapcsolat:
 • E-mail: orarend@hszk.bme.hu
 • Fax: 27-10 (kérnénk, ha faxot küld nekünk, küldjön egy rövid értesítést erről az e-mail címünkre is)
 • Telefon: 12-57 (kérjük, hogy ezt csak akkor használja, ha feltétlenül szükségesnek ítéli, hogy kolléganőnkkel közvetlenül beszéljen)


Nyomtatványok, űrlapok, letöltések:

Kérjük, hogy korábbról származó teremigénylő lapot ne használjon fel, mert annak tartalma a mi műszaki lehetőségeinknek megfelelően rendszeresen változik. Az egységes kezelhetőség miatt más formátumú lapot ne használjon!